Dacia rozšiřuje nabídku o nejlevnější dodávku na trhu

Radek Pecák Radek Pecák
7. 6. 2013 6:45
Do užitkové verze naložíte až 3,3 m3 nákladu
Užitková verze
Užitková verze | Foto: Dacia

Za 160 000 korun bez daně z přidané hodnoty mohou nyní podnikatelé koupit dodávku v autosalonech Dacia. Model Dokker Van je ovšem v základní výbavě velmi skoupý na výbavu. Zákazník získá pouze airbag řidiče, posilovač řízení a jedny posuvné boční dveře.

Má navíc skutečně užitkový vzhled. Například nárazníky jsou z nelakovaného černého plastu.

Ani druhá, vyšší výbava, nepřináší žádné luxusní prvky. Vlastně jen airbag spolujezdce, centrální zamykání a elektrické ovládání oken a zrcátek.

Řemeslníkům by vůz měl vyhovovat
Řemeslníkům by vůz měl vyhovovat | Foto: Dacia

Auto, které na délku měří jen 436 centimetrů, ale uveze překvapivě hodně. Objem nákladového prostoru je 3,3 m3. Je to díky poměrně značné výšce vozu. Ten totiž ve vertikálním směru měří 181 centimetrů.

Dacia bude nabízet i osobní variantu. Ta se jmenuje pouze Dacia Dokker. Základní cena je v jejím případě bez stokoruny dvě stě tisíc korun. Cena je ovšem včetně DPH a navíc základní výbava obsahuje již čtyři airbagy.

Osobní verze
Osobní verze | Foto: Dacia

Teprve nejvyšší stupeň výbavy (Arctica) za 244 900 Kč už přináší prvky, na které je evropský zákazník zvyklý. Tedy například klimatizaci, palubní počítač, mlhovky, posuvné dveře na obou bocích vozu, samozřejmě také elektrické stahování oken a ovládání zrcátek (to už obsahuje i druhá výbava).

Dacia zvolna zdražuje

I zde se ale připlácí za rádio, navigaci, parkovací senzory, elektronický stabilizační systém či kola z lehkých slitin.

Možné uspořádání interiéru
Možné uspořádání interiéru | Foto: Dacia

Dacii Dokker Van může pohánět jeden ze tří následujících motorů. Základní verze má pod kapotou benzinovou šestnáctistovku s výkonem 82 koní, více zákazníků ale asi zřejmě dieselové varianty motoru 1,5 dCi s výkony buď 75 nebo 90 koní.

Za slabší diesel se připlácí 35 tisíc korun, za silnější 50 tisíc korun.

U osobní verze ke zmíněným motorům přibývá ještě benzinový čtyřválec 1,2 s výkonem 115 koní. S ním se také můžete svézt zdaleka nejvyšší maximální rychlostí - 175 kilometrů v hodině. Všechny ostatní Dacie Dokker i Dacie Dokker Van mohou dosáhnout nejvyšší rychlosti pouze v rozmezí 150-160 kilometrů v hodině.

Inteirér v nejvyšší výbavě
Inteirér v nejvyšší výbavě | Foto: Dacia

Nejlépe vybavená verze se silnější verzí dieselové "patnáctistovky" už stojí více než 300 tisíc korun, konkrétně 304 900 Kč.

Dacia současně s představením těchto dvou vozů oznámila i změnu cen u řady svých modelů. Například stylové Sandero Stepway podražilo v základní výbavě o pět tisíc korun.

 

 

Právě se děje

Další zprávy