Prohlédněte si nejdůležitější nová auta tohoto podzimu. Brzy zamíří i do Česka

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 10. 2020 6:02
1. října měly pro veřejnost otevírat brány pařížského autosalonu, druhé nejvýznamnější evropské motoristické výstavy letošního roku. Měly, ale neotevřely. Pandemie koronaviru znemožnila desítkám značek ukázat naživo své aktuální novinky. Výrobci se přesunuli alespoň do on-line prostoru, o nová auta tedy svět nepřišel. Na ty nejzajímavější podzimní automobilové novinky se podívejte do galerie.
Foto: Výrobci

BMW řady 4 Cabrio

Až na začátku podzimu BMW odhalilo podobu nové generace řady 4 s otevřenou karoserií. A překvapení se nekoná, i čtyřmístný model s plátěnou střechou dostal kontroverzní vertikální ledvinky. Ona střecha je pak o 40 procent lehčí než u předchůdce a elektromotory ji stáhnou či natáhnou za asi 18 vteřin. Celý proces je navíc možné provádět i za jízdy při rychlostech do 50 km/h. BMW zároveň mezigeneračně o čtyři procenta zvýšilo torzní tuhost karoserie.

Pod kapotou otevřeného modelu se objeví mild-hybridy s 48V startér-generátorem. Konkrétně tuto technologii dostanou všechny naftové agregáty, jmenovitě čtyřválec 420d o výkonu 140 kW, šestiválec 430d o výkonu 210 kW a vrcholný šestiválec M440d xDrive o výkonu 250 kW s pohonem všech kol. Z benzinových motorů se nejjednodušší hybridizace dočkala verze M440i xDrive o výkonu 275 kW. Vedle těchto jednotek Němci nabídnou i benzinové čtyřválce 420i s výkonem 135 kW a 430i s výkonem 190 kW. Standardem všech motorizací je osmistupňový automat.

 

Právě se děje

Další zprávy