Audi poslalo na české silnice své nové top modely. A6 láká manažery, Q8 výstřední řidiče

Jan Markovič Jan Markovič
3. 8. 2018 15:46
Obrovská technologická výbava, agresivní vzhled a maximální komfort pro posádku. To jsou základní body, které spojují nový manažerský sedan Audi A6 a první počin německé značky v kategorii tzv. SUV-kupé Audi Q8. Oba vozy se nyní začaly prodávat i u nás.

Futuristická kabina

Zatímco zevnějšek prošel spíš jen úpravami, designéři kompletně přepracovali kabinu vozu, tedy hlavně palubní desku. Ta šla ve stopách většího sedanu Audi A8 a vyměnila většinu klasických tlačítek za lesklé dotykové displeje. Ty mají haptickou odezvu (při stisku zavibrují do bříška prstu), aby uživatel věděl, že kýžené virtuální tlačítko správně stiskl. Spodní obrazovka simuluje a plně nahrazuje klasické otočné ovladače klimatizace. Spodní displej slouží mimo jiné pro zadávání cíle v navigaci. Už není potřeba psát slova po jednotlivých písmenech a čekat, jestli je systém rozpozná - můžete sem sázet rovnou celá slova. Auto lze ale ovládat i hlasem, rozumí česky.

Zpracování interiéru je na špičkové úrovni, ceník nabídne celou řadu možností, jak si auto vylepšit, ať už kůží, dřevem, nebo kovem. Na palubě se bude líbit hlavně vyznavačům studeného a ryze technického německého designu.

 

Právě se děje

Další zprávy