Audi poslalo na české silnice své nové top modely. A6 láká manažery, Q8 výstřední řidiče

Jan Markovič Jan Markovič
3. 8. 2018 15:46
Obrovská technologická výbava, agresivní vzhled a maximální komfort pro posádku. To jsou základní body, které spojují nový manažerský sedan Audi A6 a první počin německé značky v kategorii tzv. SUV-kupé Audi Q8. Oba vozy se nyní začaly prodávat i u nás.

Nejdřív šestiválce

Audi A6 se na českém trhu bude prodávat zatím jen s šestiválcovými motory, později se objeví i čtyřvalce. Za pozornost ale stojí hlavně šestiválce 45 TDI (170 kW) a 50 TDI (210 kW), které stojí 1 545 900 a 1 630 900 korun. Jednotky jsou vybavené technologií MHEV, tedy hybridním systémem s elektromotorem. Nemohou sice jet pouze na elektřinu, ale elektromotor pomáhá s dynamikou vozu a úsporou paliva. Například model 45 TDI by si tak měl říci v průměru o 5,8 litru nafty na 100 km. Top motorem je benzinový 55 TFSI o síle 250 kW.

Na výběr je hned několik podvozků, základem je klasický s ocelovými pružinami. K dispozici jsou i nastavitelné tlumiče, vzduchové odpružení nebo tužší sportovní podvozek. Na palubě je také pohon všech kol, za příplatek natáčení zadní nápravy, které zlepšuje jízdní vlastnosti a usnadňuje manévrování v úzkých prostorech.

 

Právě se děje

Další zprávy