Amazon hledá další halu v Česku. Slibuje práci pro 3000 lidí

Martina Marečková
18. 8. 2015 9:35
Nový sklad pro vrácené zboží má firmě poskytnout dvakrát větší prostor než ten dosavadní.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Matej Slávik

Praha – Největší světový e-shop, americký Amazon, hledá v Praze místo, kde by postavil další halu – tentokrát pro reklamované zboží. Podle informací Hospodářských novin by měla vyrůst v pražských Horních Počernicích v průmyslovém parku developera P3. Práci by v ní mělo najít na tři tisíce lidí.

Amazon už u Prahy jeden sklad pro vrácené zboží má. Od předloňského roku si ho pronajímá v Dobrovízi a zhruba tisíc zaměstnanců tam vyřizuje reklamace německých zákazníků. Jeho kapacita ale přestává stačit, a tak firma začala hledat větší místo, kam by sklad s vráceným zbožím přestěhovala.

Nová hala v Horních Počernicích o rozloze 40 tisíc metrů čtverečních poskytne firmě dvakrát větší prostor. Společnost P3 už na novou halu vypracovala projekt a chtěla by ji začít stavět v říjnu. Hotová by měla být zkraje druhé poloviny příštího roku, vyplývá z developerovy žádosti o posouzení vlivu stavby na životní prostředí.

Už brzy se přitom naplno rozjede práce v novém distribučním centru, které Amazon postavil také v Dobrovízi u Prahy a kam přes léto nabral přes tisícovku zaměstnanců. Celkově tam mají pracovat dva tisíce lidí na stálý úvazek a tři tisíce brigádníků v době špičky v předvánočním období.

Čtěte podrobněji v dnešních Hospodářských novinách

 

Právě se děje

Další zprávy