Zemanova strana už požádala na vnitru o registraci

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
23. 11. 2009 15:45
Strana práv občanů chce kandidovat v jarních volbách
Miroslav Šlouf a Miloš Zeman společně krájí narozeninový dort.
Miroslav Šlouf a Miloš Zeman společně krájí narozeninový dort. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Nikoli Strana Miloše Zemana, ale Strana práv občanů. Pod tímto názvem dnes příznivci někdejšího premiéra požádali o registraci na ministerstvu vnitra.

"Dnes jsme žádost podali, ministerstvo má do deseti dnů lhůtu, aby nás vyzvalo k případnému doplnění podkladů," uvedl pro Aktuálně.cz mluvčí přípravného výboru strany, někdejší ministr školství Eduard Zeman.

Strana práv občanů se chce zúčastnit už nadcházejících jarních voleb do poslanecké sněmovny. "Myslím, že to by se mělo bez problémů stihnout," dodal Zeman.

K registraci je potřeba tisíc podpisů. Sdružení Přátelé Miloše Zemana, které stranu zakládá, jich nasbíralo asi tři a půl tisíce.

V přípravném výboru partaje jsou jména známá z období vlády Miloše Zemana - vedle Eduarda Zemana, tam figurují i další exministři Miroslav Grégr, Jaromír Schling nebo Jan Fencl.

Ve straně se bude angažovat i dlouholetý Zemanův spolupracovník Miroslav Šlouf. Kandidátky ještě poskládány nejsou, sám Miloš Zeman se už ale nechal slyšet, že jako lídr stranu nejspíš nepovede.

 

Právě se děje

Další zprávy