Zemanova místní ČSSD zanikla

sim, čtk
27. 3. 2007 9:47
Nové Veselí - Odchod Miloše Zemana z ČSSD dnes znamenal konec pro místní pobočku strany v Novém Veselí na Žďársku. Po 13 letech zanikla.
Miroslav Zita ukazuje rezignační dopis Miloše Zemana. S jeho odchodem organizace zanikla.
Miroslav Zita ukazuje rezignační dopis Miloše Zemana. S jeho odchodem organizace zanikla. | Foto: Ludvík Hradilek

Organizace, která měla dvanáct členů, skončila poté, co osm z nich zvedlo ruku pro rozpuštění.

"Dva členové nepřišli kvůli nemoci," upřesnil předseda již zaniknuvší ČSSD v Novém Veselí Miroslav Zita.

Konec buňky je podle něj jednoznačně výrazem podpory bývalému premiérovi a předsedovi ČSSD Miloši Zemanovi. A také o protest proti současnému předsedovi Jiřímu Paroubkovi.

O konci místní pobočky ČSSD bylo rozhodnuto prakticky v okamžiku, kdy se Zeman rozhodl odejít ze sociální demokracie. "Někteří byli členy jen kvůli expředsedovi. Je tady oblíbený, nechceme, aby se o něm špatně mluvilo. Je to nechutné," uvedl již dříve pro Aktuálně.cz Zita.

K rozpuštění by stačilo, ab se sedm členů vzdalo funkce, pak by organizace zanikla automaticky. "Věřím ale, že půjdou všichni. Je to taková špinárna, co Zemanovi provedli," odhadoval předem Zita.

Podle Zity zatím nikdo z dnes už bývalých členů ČSSD v Novém Veselí neuvedl, že by chtěl působit v jiné politické straně.

Zeman minulý týden oznámil, že s okamžitou platností ukončí členství v ČSSD, protože se údajně z několika nezávislých zdrojů dozvěděl, že trestní oznámení, které na něj bylo podáno v kauze Altner, inicioval předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Ten rozhodně popřel, že by stál za trestním oznámením. Podle něj chtěl Zeman negativně ovlivnit sjezd strany.

 

 

Právě se děje

Další zprávy