Zeman znovu loví v ČSSD, přestup ohlásí "zlý muž" Dryml

Martina Machová Martina Machová
30. 7. 2012 11:30
Straná práv občanů zřejmě oznámí, že ji posílí dosavadní senátor ČSSD Vladimír Dryml
Senátor Vladimír Dryml.
Senátor Vladimír Dryml. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Zemanova Strana práv občanů pravděpodobně opět zalovila ve vodách sociální demokracie a na čtvrtek oznámila společnou tiskovou konferenci s dalším senátorem za ČSSD Vladimírem Drymlem.

Pozvánka zaslaná médiím kopíruje tutéž, kterou Zemanovci posílali novinářům minulý týden krátce předtím, než místopředsedkyně senátorského klubu ČSSD Jiřina Rippelová oznámila, že míní obhajovat svůj mandát v barvách SPOZ a zároveň hodlá za Zemanovce kandidovat v krajských volbách.

Na otázku, zda bude Dryml za Zemanovce kandidovat stejně jako jeho kolegyně ze Senátu, odmítl předseda Zemanovců Vratislav Mynář odpovědět. "Řekneme vám něco důležitého," řekl jen. Podle informací deníku Aktuálně.cz jde právě o přestup.

Sám Vladimír Dryml nezvedá svůj mobilní telefon.

O Drymlovi se jako o dalším hlasu pro Miloše Zemana v horní komoře hovoří již delší dobu. Zajistil například pro bývalého premiéra a exšéfa Lidového domu mezi senátory napříč stranami deset podpisů nutných pro nominaci do přímé prezidentské volby.  

O jeho odchodu se pak několik měsíců spekuluje i v královéhradecké ČSSD. "Ještě nám nic neřekl, ale počítáme s tím," uvedla šéfka zdejších socialistů, poslankyně Hana Orgoniková.

Vladimír Dryml je dlouhodobě ve sporu s většinou zdejších členů vedení sociální demokracie. Rozbuškou byl případ, kdy měl údajně shánět kompromitující materiály na svou stranickou konkurentku Orgonikovou. To jej následně stálo i místo ve vedení hejtmanství a od té doby své spolustraníky kritizuje.

 

Právě se děje

Další zprávy