Zelený Rabas brousí sekeru na Klause. V ČT to neuvidíte

Kateřina Eliášová
22. 5. 2009 8:34
Video: Strana zelených má třetí, pirátský volební spot
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Česká televize začala ve středu odpoledne vysílat volební spoty politických stran, které se ucházejí o přízeň voličů v nadcházejících evropských volbách.

Aktuálně.cz získalo pirátský spot Strany zelených, který vznikl při natáčení dvou oficiálních volebních klipů. Ten ale na rozdíl od nich nebude ČT vysílat.

V něm si opět dělají legraci s Václava Klause, stejně jako v oficiální části kampaně.

Čtveřice zelených Martin Bursík, Jan Dusík, Přemysl Rabas a Kateřina Jacques, kteří kandidují do Evropského parlamentu, v něm rozmlouvá s Václavem Klausem. Toho v klipu "hraje" kohout Václav.  Klipy vznikly na zvířecí farmě. Jednotlivé politické strany tu reprezentují krůty, ovce, prasata a husy.

"Václave, teď už přestává legrace. Teď poškozuješ nejen Českou republiku, ale celou Evropu. Celá Evropa ted čeká, co uděláš. A ty ignoruješ vůli Poslanecké sněmovny, Senátu, ale hlavně většiny lidí. Tak podepiš Lisabonskou smlouvu a přestaň škodit," nabádá kohouta Bursík.

Vedle něj sedí poslanec Přemysl Rabas a po celou dobu brousí sekyru. Pak ji podává Bursíkovi, ten ji ale odmítne.

"On už je úplně tuhej, vůbec nevnímá, co mu veřejnost sděluje," říká Bursík.

"Vzniklo to improvizovaně na konci oficiálního natáčení. Byla to spíše recese. Nicméně za tím obsahem si kompletně stojím," řekl Aktuálně.cz Bursík.  "Měl jsem pocit, že s tím kohoutem je jednodušší řeč než s Václavem Klausem," dodal Bursík.

 

Právě se děje

Další zprávy