Zelení se postavili proti prodeji fakultních nemocnic

dom
24. 2. 2008 21:02
Nechtějí také, aby u lékaře platili děti a senioři
Ondřej Liška (uprostřed) během diskuze s Martinem Bursíkem (vlevo) a Kateřinou Jacques (vpravo).
Ondřej Liška (uprostřed) během diskuze s Martinem Bursíkem (vlevo) a Kateřinou Jacques (vpravo). | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Širší vedení Strany zelených se postavilo proti privatizaci fakultních nemocnic. Informoval o tom server českénoviny.cz. Výhrady má také proti tomu, že u lékaře platí poplatky i děti a senioři. Zdravotní experti strany i poslanecký klub zelených se podle usnesení republikové rady mají nyní vyhodnocením poplatků zabývat. Po jednání širšího vedení zelených to řekla mluvčí strany Eva Rolečková. 
 
"U toho, jakým způsobem má být provedena transformace univerzitních nemocnic na akciové společnosti, vidíme obrovská rizika, která nebyla dostatečně zohledněna," řekl po jednání místopředseda strany a ministr školství Ondřej Liška. Na toto téma prý chce příští týden znovu jednat s ministrem zdravotnictví Tomášem Julínkem (ODS).

Výhrady k plánům ministerstva na převody univerzitních nemocnic na akciové společnosti mají i lidovci. KDU-ČSL chce také v koalici jednat o zrušení poplatků u novorozenců. Koalice původně plánovala, že systém poplatků vyhodnotí po půl roce fungování.

 

 

Právě se děje

Další zprávy