Vyloučenou Kočí nahradila v čele poslanců VV Peake

Domácí ČTK Domácí, ČTK
8. 4. 2011 16:59
Jednání K9 se budou kromě Kateřiny Peake účastnit Radek John a Vít Bárta
Místopředsedkyni Karolíně Peake přibyla další funkce
Místopředsedkyni Karolíně Peake přibyla další funkce | Foto: Jan Langer

Praha - Poslanci Věcí veřejných si zvolili novou předsedkyni klubu.

Namísto Kristýny Kočí, která byla ze strany vyloučena ve čtvrtek v noci pro neloajálnost, povede zákonodárce nejmenší koaliční strany Karolina Peake.

V koaličních jednáních ve formátu K9 bude nyní Věci veřejné zastupovat Radek John, Karolína Peake a Vít Bárta, oznámila nová šéfka poslaneckého klubu.

Kočí se přidala k vnitrostranické rebelii, když podala trestní oznámení, že se ji pokusil ministr dopravy Vít Bárta uplatit. Bárta sám v pátek na funkci ministra dopravy rezignoval.

Už v úterý byl po podobném oznámení vyloučen poslanec Jaroslav Škárka. Poslanecký klub sám opustil nestraník Stanislav Huml, který dění ve VV dlouhodobě kritizoval. Původně dvacetičtyřčlenný klub nejmenší vládní strany má tak nyní 21 poslanců.

Karolína Peake v pátek po společném zasedání poslaneckého klubu a rady VV navíc potvrdila, že se bude ucházet o křeslo předsedkyně strany. Původně se rozhodla nekandidovat, změnu názoru oznámila v době, kdy strana čelí vnitrostranické krizi.

Od záměru získat post předsedy Věcí veřejných neupustil odcházející ministr dopravy Vít Bárta. Obhajovat svou pozici bude i současný předseda a ministr vnitra Radek John.

 

Právě se děje

Další zprávy