Topolánek se bude rozvádět. Žádá média o citlivost

Domácí Domácí
23. 12. 2009 17:25
Předseda ODS nevidí nic špatného na způsobu, jak si pronajal nový byt
Premiér Mirek Topolánek přijel na zahájení s partnerkou Lucií Talmanovou.
Premiér Mirek Topolánek přijel na zahájení s partnerkou Lucií Talmanovou. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Po třech letech vztahu s političkou své strany Lucií Talmanovou předseda ODS Mirek Topolánek oznámil, že se bude rozvádět. V prohlášením pro média, která v této souvislosti požádal o citlivý přístup, informuje, že termín rozvodu je počátek příštího roku.

Své nové bydlení v nájmu, do kterého se přestěhoval před několika týdny, označil za soukromou věc a zdůraznil, že na něm není nic divného ani hodného zájmu novinářů. Média totiž upozornila na nejasnosti v souvislosti s jeho novým stodesetimetrovým bytem v centru Prahy, který je dáván do souvislostí s developerskou firmou Navatyp spojovanou s částí pražské ODS.

Topolánek v prohlášení zdůraznil, že byt s partnerkou Lucií Talmanovou získali přes realitní kancelář a platí standardní tržní nájemné. Média požádal, aby nevydávala "domněnky za ověřená fakta ve smyslu jedna paní povídala a tak to bude pravda".

Foto: Aktuálně.cz

V souvislosti se svým blížícím se rozvodem s manželkou Pavlou šéf občanských demokratů požádal o citlivý přístup. "Každý má přeci právo, aby tato pro něho citlivá osobní záležitost proběhla v klidu a v soukromí," uvedl.

Podle deníku Právo je žádost o rozvod podána u Obvodního soudu pro Prahu 6. Topolánek žije s Talmanovou oficiálně od ledna 2007, v červenci téhož roku se jim narodil syn Nicolas. Jejich poměr vyšel najevo už v červnu 2006.

Podle zákona je pro rychlost řízení důležitá shoda na majetkovém vypořádání a zejména o nezletilých dětech. Topolánkovi mají dvě dospělé dcery, Petru (30) a Janu (26), a syna Tomáše (17).

 

Právě se děje

Další zprávy