Tlustý si bere ODS jako rukojmí, zaútočil Topolánek

mp
2. 6. 2008 14:35
Premiér reagoval na ostré výroky rebelujícího poslance
Vlastimil Tlustý
Vlastimil Tlustý | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Trpělivost Mirka Topolánka s poslancem za ODS Vlastimilem Tlustým pomalu končí. Po pondělním jednání vlády se premiér ostře ohradil proti výrokům rebelujícího zákonodárce, který o víkendu otevřeně napadl jeho kabinet.

"Vlastimil Tlustý není ODS, jak sám říká. V této chvíli za stranu nemluví," řekl Topolánek, který se rozhodl poprvé ostře vystoupit proti Tlustého prohlášením.

"Bere si 29 tisíc členů ODS jako rukojmí, přitom většina z nich s ním nesouhlasí," zlobil se Topolánek.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte více:
Blog Vlastimila Tlustého na Aktuálně cz

Tlustý dlouhodobě kritizuje některé kroky vládního kabinetu. Nelíbí se mu například změny v daních navrhované ministrem financí Miroslavem Kalouskem nebo vládou předložené vyrovnání státu s církvemi.

"Už nebudu mlčet, budu využívat možnosti, které mi dává poslanecký mandát, abych eliminoval špatný postup této vlády," pohrozil koalici v nedělním diskusním pořadu České televize.

Čtěte více: Poslanec ODS: Už nebudu mlčet, tato vláda je špatná

Tlustý včera kritizoval například ministra vnitra Ivana Langera, jehož návrhy zákonů jsou podle něj horší než ty, které vzešly z dílny ČSSD.

Za terč si poslanec vybral i samotného předsedu vlády. Topolánek podle něj není schopen vést pravicovou konzervativní stranu, jeho soukromé záležitostí prý jejímu fungování škodí.

Premiér dnes Tlustému úder vrátil. "Když jsem byl v roce 2002 zvolen do funkce předsedy ODS, řada lidí mě varovala, abych si dal pozor na Vlastimila Tlustého, že mě zradí. Byl jsem jedním z mála, kdo se ho tehdy zastával," uvedl dnes na Tlustého adresu Topolánek.

 

Právě se děje

Další zprávy