Poslanec ODS: Už nebudu mlčet, tato vláda je špatná

djl
1. 6. 2008 14:24
Vlastimil Tlustý se v televizi pustil do Topolánka
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Poslanec za ODS Vlastimil Tlustý se v nedělních Otázkách Václava Moravce pustil do premiéra Topolánka a jeho vlády.

A to vůbec nejostřeji za celou dobu jejího působení. Tlustý začal na Topolánka útočit ve chvíli, kdy další host pořadu Milan Urban premiérovi vytýkal jeho dovolenou v Itálii, kam odletěl se společností spadající pod finanční skupinu J&T.

Tlustý v souvislosti s dovolenou zmínil, že doteď ještě opravdovým rebelem, za něhož jej označují média, nebyl. Tím se teprve stane.

"Už nebudu mlčet, budu využívat možnosti, které mi dává poslanecký mandát, abych eliminoval špatný postup této vlády," řekl.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte více:
Blog Vlastimila Tlustého na Aktuálně cz

Dále pokračoval tím, že Topolánek není schopen vést pravicovou konzervativní stranu, a že jí jeho soukromé záležitosti škodí.

V kritice vlády pokračoval i nadále. Podle něj škodí této zemi a ministry jsou nezodpovědní lidé. Nejvíce pak zkritizoval působení ministra vnitra Ivana Langera.

"Já jsem ODS"

Tomu vytkl, že v opozici bojoval proti policejnímu státu, ale jeho současné návrhy zákonů jsou horší než jeho předchůdců.

"Byli jsme spolu osm let v opozici. Já bojoval proti vysokým daním, on proti policejnímu státu. Je mi špatně, když teď vidím, že jeho návrhy zákonů jsou horší než u jeho předchůdců z ČSSD," ostře vytkl Langerovi.

Ministr vnitra Ivan Langer při své řeči; zastával se tajné volby.
Ministr vnitra Ivan Langer při své řeči; zastával se tajné volby. | Foto: Ludvík Hradílek

Moderátor Václav Moravec si poté neodpustil zmínku, že ze slov Tlustého musí mít radost jistě všichni politici a příznivci ČSSD, a zda-li Tlustý přehodnotil svůj názor na vznik velké koalice či nové "oposmlouvy".

Proti tomu se však Tlustý rázně ohradil. "Pane moderátore, já jsem ODS. Chci tuto stranu zpět na cestu, kterou si původně vytyčila. Tu dnešní vláda nedodržuje," řekl.

"Velká koalice je nesmyslný projekt, oposmlouva je pak projekt překonaný," řekl k možnosti vzniku opoziční smlouva podobné té z roku 1998.

Kritika Topolánka očividně potěšila bývalého ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana, který rovněž přilil olej do ohně.

"Naším přáním je, aby tato vláda skončila," vměstnal postoj sociální demokracie mezi příspěvky poslance Tlustého.

Související:

 

Právě se děje

Další zprávy