Průzkum: Pavel Bém stále nejoblíbenější

nach
15. 11. 2007 14:35
Lidé ale často neznají některé členy Topolánkovy vlády
Primátor Pavel Bém se na zasedání města ocitl pod palbou kritiky.
Primátor Pavel Bém se na zasedání města ocitl pod palbou kritiky. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Primátor Prahy se stále drží na prvním místě v žebříčku popularity politiků. Naopak Jiří Čunek se po raketovém vzestupu dostal na nejnižší úroveň obliby.

Vyplývá to z dnes zveřejněného průzkumu agentury STEM, který proběhl v prvním listopadovém týdnu.

Primátora Prahy Pavla Béma hodnotila příznivě více než polovina dotazovaných. Na druhé a třetí příčce jsou stejně jako při minulém průzkumu, místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka a předseda Strany zelených Martin Bursík. V žebříčku obliby Sobotku a Bursíka následuje ministryně obrany Vlasta Parkanová a místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Předsedové dvou nejsilnějších stran své skóre výrazně nezměnili, jejich obliba u občanů České republiky je stabilní.

Martinu Bursíkovi, zdá se, na popularitě neubraly ani dohady s "rebely" uvnitř strany o vhodného kandidáta na post ministra školství. Odvolaná ministryně Dana Kuchtová si ovšem v oblibě mírně polepšila. V září ji znalo 76 % respondentů, po jejím odvolání už 85 % a příznivě ji hodnotilo o více než procento občanů.

Co do známosti členů vlády jsou na tom nejhůř ministr dopravy Aleš Řebíček a ministr kultury Václav Jehlička - nezná je téměř polovina občanů. Lidé moc neznají ani Romana Línka, místopředsedu KDU-ČSL.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy