Pracovní skupina v ODS bude s rebely jednat o daních

ČTK ČTK
18. 9. 2012 13:12
Osmičlenná pracovní skupina bude diskutovat o předkládaném daňovém balíčku
Petr Tluchoř.
Petr Tluchoř. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - V ODS vznikne pracovní skupina, která se má zabývat připomínkami revoltujících poslanců občanských demokratů k vládnímu daňovému balíčku. V úvodním čtení, které bude na nynější schůzi Sněmovny, nesouhlasící poslanci předlohu podpoří.

Po zasedání sněmovního klubu ODS to řekl Petr Tluchoř, jeden z poslanců, kteří jsou proti dalšímu zvyšování daní. "Jsme spokojeni, že se otevírá prostor na dohodu, že se otevírá prostor na to, aby se daně nezvyšovaly," uvedl Tluchoř.

Pracovní skupina bude osmičlenná. Kromě premiéra a předsedy ODS Petra Nečase v ní bude stranický místopředseda Pavel Drobil, šéf frakce Zbyněk Stanjura, členové rozpočtového výboru Pavel Suchánek a Radim Jirout a za rebely Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Radim Fiala.

Skupina šesti občanských demokratů potopila vládní daňový balíček na minulé schůzi, na které měli poslanci přehlasovat senátní veto. Vláda předlohu podala znovu a spojila s ním svou důvěru.

Revoltující poslanci ODS žádají, aby se pro příští rok nezvyšovala daň z přidané hodnoty o jeden procentní bod, jak navrhuje vláda. Volají po snižování výdajů státu a po dokončení privatizace státního majetku.

 

Právě se děje

Další zprávy