Policie hlídá děti Fischera a Peciny. Kvůli extremistům

Domácí Domácí
12. 6. 2009 12:41
Policie nepřetržitě hlídá dvacetiletého syna premiéra a rodinu ministra Peciny, který má dvě nezletilé děti
Poděkování poslancům za důvěru.
Poděkování poslancům za důvěru. | Foto: Jan Langer

Praha - Policie od čtvrtka nepřetržitě hlídá dvacetiletého syna premiéra Jana Fischera a rodinu ministra vnitra Martina Peciny, který má dvě nezletilé děti.

Náměstek policejního prezidenta dnes nepřímo potvrdil souvislost mezi zadržením pravicových extremistů a policejní ochranou.

Houba novinářům řekl, že jde o preventivní opatření. Policie podle něho předpokládá, že pravicová extremistická scéna se bude nadále radikalizovat.

Policisté mají podle deníku Právo poznatky, podle nichž hrozí dětem obou členů kabinetu nebezpečí. Pecina listu řekl, že neví, zda případné riziko souvisí s nedávným zatýkáním neonacistů.


Konkrétní údaje příslušné orgány tají, deník se odvolává na dobře informované zdroje, informaci ale listu potvrdil jak premiér, tak ministr vnitra. "Když se dozvíte takovou informaci, že může být případně ohrožen rodinný příslušník, navíc dvacetiletý kluk, tak mě to samozřejmě v klidu nenechává," cituje Právo předsedu vlády.

Martin Pecina, ministr vnitra a nejčastější terč rozpravy.
Martin Pecina, ministr vnitra a nejčastější terč rozpravy. | Foto: Jan Langer

Také Pecina uvedl, že je to pro něj osobně velmi nepříjemná záležitost, protože jde o děti školního věku. Rodinu chce prý co nejrychleji přestěhovat k sobě z Brna do Prahy.


"Jde o informace Služby kriminální policie a vyšetřování, na jejichž základě mi policejní prezident oznámil, že premiérovu a moji rodinu je třeba chránit," řekl ministr.

 

Právě se děje

Další zprávy