Paroubkova nová strana Lev 21 už požádala o registraci

Domácí ČTK Domácí, ČTK
19. 10. 2011 17:17
V přípravném výboru nové partaje je i Jiří Šlégr, který z ČSSD odešel spolu s Paroubkem
Jiří Šlégr a Jiří Paroubek
Jiří Šlégr a Jiří Paroubek | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Lidé kolem bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka ve středu požádali ministerstvo vnitra o registraci nové politické strany Lev 21.

Přípravný výbor partaje s oficiálním názvem Národní socialisté - levice 21. století předložil arch s 1200 podpisy a další povinné dokumenty jako návrh stanov.

Podle mluvčího strany Tomáše Sazimy přípravný výbor tvoří Jiří Šlégr, Jaroslav Král a Michal Kasal. Sám Jiří Paroubek v něm nezasedá.

"V nejbližších dnech bude spuštěna první verze internetových stránek, kde bude mimo jiné možno vyplnit a zaslat přihlášku ke vstupu do naší strany," uvedl mluvčí.

Paroubek založil novou stranu Lev 21 na začátku října, kdy zároveň oznámil svůj odchod z ČSSD. Vedení nové strana chce začít jednat o spojení s Českou stranou národně socialistickou 2005 (ČSNS).

O možné spolupráci s ČSNS 2005 Paroubek jednal už od letošního jara. Už na začátku jednání se spekulovalo o tom, zda založí novou stranu, nebo se stane předsedou právě ČSNS 2005. Minulý týden pak oznámil spojení obou stran.

Společný program chce Paroubek představit 26. listopadu, kdy se koná sjezd obou stran. Do poloviny listopadu by měla být hotová pracovní verze programu. Národní socialisté - levice 21. století s ním bude zřejmě kandidovat příští rok v krajských volbách.

 

Právě se děje

Další zprávy