ODS opět ruší ministerstvo, Úřad vlády chystá manévry

Jan Němec (redaktor) Sabina Slonková, Jan Němec (redaktor)
8. 11. 2012 20:15
Hlavní vládní strana chce zrušit Jankovského ministerstvo pro místní rozvoj
Ministr Kamil Jankovský na zasedání vlády.
Ministr Kamil Jankovský na zasedání vlády. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Ze schůzky s lídry ODS se v úterý večer vraceli zástupci strany LIDEM rozlíceni. Právě si krom jiného od svých koaličních partnerů vyslechli, že mají v kabinetu příliš mnoho ministrů a že se hlavní vládní strana chystá zrušit ministerstvo pro místní rozvoj.

Píše o tom ve svém čtvrtečním vydání deník Insider, kterému se svěřil jeden ze členů nejmenší vládní strany: "Až jim prohlasujeme daně, církevní restituce a důchody, už nás nebudou na nic potřebovat," komentoval situaci.

Copak o to, plán na zrušení finančně zajímavého resortu, který koordinuje tok evropských peněz z Bruselu, zraje už delší dobu. Ale teď podle Insideru nabral na obrátkách.

"Ano, mluví se o tom delší dobu, že by se mělo zrušit," říká člen vedení ODS.

ODS chce převést nejzajímavější část jeho agendy pod Úřad vlády, tedy pod premiéra, který už o takovém plánu mluvil letos na jaře, kdy se řešily problémy s čerpáním evropských peněz. Teď už je ale plán tak daleko, že se ve Strakově akademii připravuje reorganizace. Novému odboru pro evropské peníze má padnout za oběť dnešní odbor pro lidská práva. Insideru to potvrdil státní úředník obeznámený se situací.

Mluvčí vlády Michal Schuster na otázku, zda se chystá zrušení nebo zeštíhlení jednoho odboru, aby se uvolnila pracovní místa pro odbor na koordinaci evropských peněz, odpověděl: "Reorganizace na Úřadu vlády v tom směru, který je naznačen v dotazu, se nechystá."

Čtěte detailní zprávu v placeném deníku Insider:
Co přesně se ve Strakově akademii odehrává?A jaký zájem na tom má ODS?

 

Právě se děje

Další zprávy