Liška chce dál vést zelené, bude kandidovat na předsedu

ČTK ČTK
13. 6. 2010 19:24
Sjezd strany se uskuteční až v listopadu po podzimních volbách
Ondřej Liška odpovídá na otázky Aktuálně.cz
Ondřej Liška odpovídá na otázky Aktuálně.cz | Foto: Pavel Baroch

Praha - Ondřej Liška chce znovu být šéfem Strany zelených. Do předsednické funkce bude opět kandidovat na sjezdu, který se uskuteční až v polovině listopadu, tedy po podzimních obecních a senátních volbách. O konání sjezdu rozhodla republiková rada zelených, tedy širší vedení strany.

Členové předsednictva strany na sjezdu kvůli debaklu ve sněmovních volbách rezignují na své funkce, sjezd zvolí vedení nové.

"Seznámil jsem členy republikové rady se svou představou, kam by měli zelení směřovat, kudy by se měla Strana zelených ubírat a také jsem potvrdil to, že se budu na podzim ucházet o funkci předsedy strany," uvedl Liška. Do dvou dnů se chce rozhodnout, zda se bude ucházet také o místo v pražském zastupitelstvu.

Právě v Praze, na Liberecku nebo v Ústeckém kraji si Liška vzhledem k výsledku ve sněmovních volbách v některých obcích či městských částech slibuje, že tam zelení znovu uspějí v komunálních volbách. Do senátních voleb strana podle Lišky vyšle jednoho až pět kandidátů. "To tak zhruba odpovídá našim možnostem a ambicím," uvedl Liška.

Zelení získali v květnových volbách pouze 2,44 procenta hlasů a po čtyřletém působení museli z dolní komory odejít. Podle Lišky ale nemají dluhy a státní příspěvek za získané hlasy jim umožní připravit další kampaň.

 

Právě se děje

Další zprávy