Koaliční přestřelka o kostku cukru. ODS vadí kritika

pra
10. 9. 2008 12:55
Europoslanecký klub ODS reaguje na prohlášení lidovců
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - V týdnu, kdy se veřejnost dozvěděla, jak politici v zákulisí používají vyděračské způsoby, se rozhořel v kolaici spor o vládní spot k českému předsednictví EU.

Nejprve na spot Evropě to osladíme zaútočili lidovci, dnes se zase klub europoslanců ODS lidovecké kritice veřejně postavil. 

Celostátní výbor lidovců vydal včera prohlášení, že s představenou podobou kampaně na předsednictví EU nesouhlasí a zásadně se od ní distancuje.

Čtěte více: Lidovci se distancovali od kampaně Evropě to osladíme

Nelíbí se jim také, že s nimi podobu kampaně nikdo nekonzultoval. To místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra popírá s tím, že vláda byla o kampani stručně informována předem.

Europoslanci ODS dnes kritiku odmítli.

"Obsah i vizuální ztvárnění informační kampaně považujeme za zdařilé a originální. Nevidíme důvod na koncepci kampaně cokoliv měnit," stojí v textu.

Ten na závěr zdůrazňuje, že technická příprava českého předsednictví včetně informační kampaně je plně v kompetenci místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Alexandra Vondry.

Heslo kampaně se příliš nezamlouvá ani zeleným. "Měli bychom být integrální součástí Evropy a hledat tam spojence a nikoliv si je takovými hloupými nepřeložitelnými hesly zlobit," uvedl předseda strany Martin Bursík.

Také podle jeho slov ostatní členové kabinetu předem neznali podobu kampaně. "Měli jsme se těšit, jaká to je bomba," řekl Bursík. "Další kroky budeme jako koaliční partneři chtít znát předem," dodává.

Dále čtěte: Osladíme vám to, vzkazuje Praha Evropské unii

 

Právě se děje

Další zprávy