Klaus: Moji odpůrci nejsou fér

ČTK, Jan Daněk
12. 3. 2007 19:59
Praha - Prezident Václav Klaus si myslí, že odpůrci jeho znovuzvolení do čela státu používají "nefér" argumenty. Uvnitř: VIDEO

Foto: Aktuálně.cz
Foto: Aktuálně.cz
Foto: Aktuálně.cz
Foto: Aktuálně.cz

Například sociální demokraté podle Klause dostali během jeho účinkování na Pražském hradě tolik příležitostí, že nemají žádný důvod vyčítat mu funkci čestného předsedy ODS.

         KLIKNĚTE NA VIDEO, UVIDÍTE VÍC

"ČSSD za mého prezidentování dostala tolik šancí, že se za to na mě zlobí ODS, nikoliv opačně," řekl novinářům Klaus během autogramiády své další bilanční knihy Rok čtvrtý.

Předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek o víkendu řekl, že současný prezident se nechová nadstranicky. A i to je jeden z důvodů, proč chce příští rok proti Klausovi postavit silného soupeře s širší politickou podporou. Fakt, že se ostatní strany snaží najít někoho, kdo Klause vystřídá, prezidentovi nevadí.

Klausovi kritici i stoupenci si mohou připomenout jeho články a projevy, které napsal a pronesl v minulém roce, v nově vydané knize. "Je to tlustší a tlustší. Doufám, že to nebude brzda pro čtenáře. Ale těm říkám, že je v tom možné si číst i výběrově," řekl Klaus lidem, kteří si přišli do knihkupectví Luxor v centru Prahy koupit a nechat podepsat knihu Rok čtvrtý.

Vydavatel věří, že sérii bilančních sborníků Klaus neuzavře příští rok pátým výtiskem, ale že jeho myšlenky budou knižně vycházet i dalších pět let. O tom rozhodnou za rok poslanci a senátoři.

 

Právě se děje

Další zprávy