Já okopávat kotníky nebudu, opřel se Nečas do Topolánka

Domácí ČTK Domácí, ČTK
28. 3. 2012 14:00
Topolánek kritizoval svého nástupce za personální politiku uvnitř ODS
Petr Nečas s Mirkem Topolánkem na kongresu ODS.
Petr Nečas s Mirkem Topolánkem na kongresu ODS. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Premiér a šéf ODS Petr Nečas se opřel do svého předchůdce Mirka Topolánka.

V reakci na Topolánkova vyjádření v rozhovoru pro MF Dnes Nečas prohlásil, že on sám doufá, že svým nástupcům ve funkci "nebude okopávat kotníky".

Topolánek v rozhovoru mimo jiné uvedl, že "Nečasovská parta" v době jeho odchodu z čela ODS podržela ve významných pozicích jak někdejšího ministra vnitra Ivana Langera, tak exprimátora Pavla Béma, ačkoliv on v té době navrhoval i jejich odchod.

Bém nyní čelí skandálu s tajně pořízenými nahrávkami jeho telefonických hovorů s lobbistou Romanem Janouškem, které dokládají podobu zákulisních praktik v pražské politice.

"Zda z jeho výroků plyne, nebo neplyne to, že stále po dvou letech z něho nevyprchala hořkost, že není předsedou ODS, to ponechám ostatním, nechť to posoudí," podotkl nynější šéf občanských demokratů.

Topolánek také v MF Dnes prohlásil, že Nečas má za Béma "absolutní" odpovědnost, právě proto, že nevyužil možnosti se jej v té době zbavit. Nynější premiér prý také stejně jako Topolánek sám o situaci na pražském magistrátu věděl, a pokud by říkal, že ne, lhal by.

Nečas poznamenal, že se na Topolánka za jeho výroky "nezlobí", on sám se však prý vůči svým předchůdcům vymezovat nehodlá.

"Na druhé straně jako budoucí bývalý předseda ODS... pevně doufám, že - na rozdíl od svých předchůdců - svým nástupcům nebudu okopávat kotníky," dodal Nečas.

 

Právě se děje

Další zprávy