Hybášková se omluvila Tlustému. Spojila ho s korupcí

Markéta Chaloupská, mch
6. 12. 2008 18:22
Musí zaplatit i padesát tisíc korun
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Europoslankyně a někdejší předsedkyně SNK ED Jana Hybášková se omluvila poslanci Vlastimilu Tlustému za to, že ho spojila s úplatkářstvím. V červnu jí to nařídil pražský vrchní soud.

"Omlouvám se Ing. Vlastimilu Tlustému za to, že jsem uvedla informaci, že měl požadovat úplatek ve výši 1.000.000 Kč v souvislosti s výplatou 15.000.000 Kč na příspěvcích státu za komunální volby v roce 2002 jako úplatek za shora uvedenou výplatu finančních prostředků SNK ED," píše Hybášková v omluvě, kterou zaslala médiím.

Tlustý kromě omluvy požadoval milion korun odškodného, nakonec mu soud přiřkl pouze padesát tisíc.

V říjnu minulého roku pražský městský soud rozhodl, že se Hybášková omlouvat nemusí, že zaplatí pouze pokutu. V červnu ale vrchní soud shledal, že se omluvit musí.

Tři miliony pro ODS?

Hybášková spojila někdejšího ministra Tlustého s úplatkářstvím před podzimními volbami do senátu a místních zastupitelstev.

Tvrdila, že dostala nabídku, aby jí vedená strana SNK-ED dala de facto úplatek ve výši tří milionů korun lidem blízkým ODS. Z toho měl podle ní jít milion právě Tlustému.

Za to měla získat ministerstvem financí po léta zadržovaný patnáctimilionový státní příspěvek za mandáty, které strana získala za své lidi v pražském zastupitelstvu.

Prostředník údajně žádal stranu o provizi pro Tlustého, ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila a jednoho poslance ODS.

 

Právě se děje

Další zprávy