Hvězda odborníka, který se opil, v ČSSD opět stoupá

Martina Machová Martina Machová
15. 11. 2013 19:15
Povolební situace v ČSSD přinesla do zákulisních úvah jméno Radima Turka
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Povolební situace v sociální demokracii a rezignace Michala Haška s Jeronýmem Tejcem opět přinesla do zákulisních úvah jméno, které mělo ve straně zvuk zejména mezi lety 1996 až 2006.

Třinecký exposlanec Radim Turek je sice veřejnosti znám z televizních záběrů, jež ho zachytily ve stavu pokročilé společenské únavy, v ČSSD však stále platí za vlivného straníka a bezpečnostního odborníka a někdejšího adepta na ministra obrany.

Deník Insider nyní zaznamenal jeho jméno v úvahách souvisejících nejen s resortem obrany, ale také s dalším silovým resortem. „Ano, mluví se tu o něm jako o náměstku ministra vnitra," řekl Insideru zdroj ze severní Moravy, který je detailně obeznámen s tamní situací.

Samotný Radim Turek řekl, že oficiálně jej nikdo neoslovil. „Předbíháte událostem. Rozhodně se tyto personální věci neřeší a s nikým jsem o tom nemluvil," reagoval na dotaz Insideru. Na otázku, zda by vůbec měl o takové místo zájem, řekl, že jde o věci, které nejsou aktuální.

Informaci, že Radim Turek míří na vnitro, však zaznamenal Insider i před jednáním ústřední výkonného výboru minulou neděli. Někdejší poslanec zde postával postával s transparentem "Sobotka - premiér - Třinec".

 

Právě se děje

Další zprávy