Hulinský má v souboji o vlivný post rivala. Z volejbalu

Jan Němec (redaktor) Zdeněk John, Jan Němec (redaktor), Jakub Novák
24. 1. 2014 17:00
Boj o sportovního náměstka je sporem dvou nejvlivnějších sportovních funkcionářů

Praha - Doposud neohrožený kandidát na post "sportovního" náměstka na ministerstvu školství našel protivníka.

Proti mistru umění taekwondo Petru Hulinskému z týmu ČSSD se totiž o tuto pozici bude za hnutí ANO zřejmě ucházet také někdejší šéf volejbalového svazu Antonín Lébl.

Jeho nominaci potvrdil Andrej Babiš. "Ano, Antonín Lébl by mohl být kandidátem hnutí ANO na post náměstka pro sport, pokud nám ČSSD toto místo nabídne," řekl deníku Insider.

Samotný Lébl tuto možnost nevyvrátil. "Nebudu to v tomto okamžiku komentovat," napsal Insideru v SMS zprávě.

Post náměstka pro sport je v resortu důležitou pozicí. V příštích letech bude mít na starosti mimo jiné nové nastavení systému podpory sportu, do kterého ze státní kasy tečou miliardy korun.

Petr Hulinský (ČSSD).
Petr Hulinský (ČSSD). | Foto: Ludvík Hradilek

Také budoucí ministr školství a Hulinského spolustraník senátor Marcel Chládek potvrdil, že jméno Antonína Lébla je mezi návrhy.

Konečné rozhodnutí, kterou oblast resortu by měl náměstek nominovaný hnutím ANO případně na starosti, padne až poté, co se předsedové jednotlivých koaličních stran dohodnou na systému, jak budou náměstci koaličních stran na jednotlivá ministerstva obsazováni.

Podle zdrojů Insideru by v případě zástupce ANO mělo jít buď o sport, nebo o evropské fondy, i když ve druhém případě chtěl Marcel Chládek původně zachovat kontinuitu a ponechat ve vedení náměstka Michala Zaorálka.

Za "soubojem" mezi Hulinským a Léblem lze vidět také soupeření o vliv mezi dvěma mocnými sportovními funkcionáři - současným šéfem Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem a předsedou České unie sportu (dříve ČSTV) Miroslavem Janstou.

Čtěte více v placeném deníku Insider:
Hulinský v. Lébl. Kdo je čí kůň ve hře o sportovního náměstka?

 

Právě se děje

Další zprávy