Dobešova žena opouští VV. Strana je prý "zkažené dítě"

Domácí Domácí
22. 3. 2012 17:25
Manžel je jediný charakterní člověk mezi ministry Věcí veřejných, tvrdí Dobešová
Josef Dobeš
Josef Dobeš | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Manželka odstupujícího ministra Josefa Dobeše Lucie odchází z Věcí veřejných a rezignuje na funkci předsedkyně klubu Slánské VV.

Vadí jí, že ministři Věcí veřejných nepodpořili jejího muže v boji za učitelské platy.

"Při posledním zasedání vlády ve středu 21. 3. 2012 ministři VV ani jediným vystoupení nepodpořili stanoviska ministra školství Josefa Dobeše, po celou dobu projednávání tohoto bodu jen mlčeli," napsala Dobešová v dopise pro vedení strany.

Tím podle ní porušili programové prohlášení vlády i stanovisko Výkonné rady. Její manžel je prý jediný charakterní a zásadový člověk mezi ministry Věcí veřejných.

"Jsem velice pyšná a hrdá na svého manžela Josefa Dobeše, že se rozhodl rezignovat na funkci ministra školství a plně jej v tom podporuji, neboť zůstal jediným ve vládě, který odmítá nadále porušovat programové prohlášení vlády a co více, činit opak tohoto prohlášení (tedy nepřidávat, ale dokonce brát peníze učitelům a školství vůbec)," uvedla.

Dobešová dále píše, že nechce být členem strany, jejíž ministři nerespektují usnesení vrcholných orgánů. Zároveň odmítla, že by se jednalo o pouhou odvetu za to, že její manžel končí ve vládě. Je prý s fungováním strany dlouhodobě nespokojená.

"Rozumím tomu, že můj manžel Josef Dobeš, alespoň prozatím, nemůže do svého zkaženého dítěte VV kopnout, já však toto udělat mohu a činím tak s obrovskou úlevou," píše se v závěru dopisu.

Josef Dobeš oznámil svou rezignaci tento týden. Jako důvod uvedl, že nemůže přijmout škrty ve svém resortu ve výši 2,5 miliardy.

 

Právě se děje

Další zprávy