Čunek se vrací a radí: Audit potřebuje celá vláda

Martina Macková, Kateřina Eliášová
1. 4. 2008 15:28
Jiří Čunek se po půl roce vrací do vlády
Jiří Čunek se vrací.
Jiří Čunek se vrací. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Málokdo z politiků se stane během čtrnácti měsíců dvakrát ministrem. Lidovecký předseda Jiří Čunek ve středu v jedenáct dopoledne dostane od prezidenta druhé ministerské pověření.

To první získal loni v lednu, když už se rozjela jeho korupční aféra, za necelých deset měsíců ho však právě kvůli vyšetřování korupční kauzy vrátil.

"Já jsem se měl vrátit do vlády hned poté, co pominul důvod, proč jsem z ní odešel," řekl Aktuálně.cz krátce poté, co byl jeho návrat do kabinetu oznámen.

Čtěte více: Čunek zasedne znovu ve vládě, Schwarzenberg neodejde

Lidovecký předseda souhlasil s tím, aby jeho rodinné finance prověřili auditoři vybraní ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem.  

Aktuálně.cz: Jak daleko bude auditorská firma prověřovat hospodaření vaší rodiny?

Libovolně, nemám s tím problém. Už nyní jsem prověřen pětadvacet let zpátky.

Aktuálně.cz: Bude tedy audit prověřovat i dobu, kdy jste nebyl v politice?

Jistě, může se prověřovat i doba, kdy jsem nebyl v politice a pracoval ve zbrojovce. Neříkal bych tomu audit, ale je to spíš kontrola toho, co jsme vydělali a jak jsme hospodařili. Když už se to takto nastavilo, mohlo by se v tom do budoucna pokračovat i u ostatních ministrů. Jen jsem byl první.

Aktuálně.cz: Má váš návrat spojitost s tím, že vláda bude zítra projednávat uznání Kosova a zákony zdravotnické reformy, kde stojí lidovci proti ODS?

Aktuálně.cz: Budete už ve středu na jednání vlády? 

Nebudu na celém jednání. V jedenáct hodin budu jmenován, poté půjdu na zbytek vládní schůze.

 

Právě se děje

Další zprávy