Bémova náměstkyně Markéta Reedová rezignovala

ČTK ČTK
15. 12. 2009 12:47
Měla na starosti evropské fondy, zahraniční politiku a protikorupční opatření
Markéta Reedová
Markéta Reedová | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Náměstkyně pražského primátora Markéta Reedová (SNK ED) dnes rezignovala na svou funkci v radě hlavního města. Důvodem je podle ní to, že se jí nepodařilo prosadit protikorupční strategii.

Klub ODS, který má v pražském zastupitelstvu většinu, ale už minulý týden rozhodl, že chce Reedovou odvolat. Kromě ní má být tento čtvrtek odvolán také radní Petr Štěpánek (SZ), rada pak zůstane pouze v rukou ODS.

Reedová se pokoušela protikorupční strategii dvakrát v radě prosadit, ODS ji ale zamítla. Podle některých občanských demokratů je materiál nekvalitní.

Reedová se ale domnívá, že na radnici není zájem dokument schválit, protože by mohl odhalovat některé nepravosti například při zadávání zakázek.

Zastupitelé a radní za ODS kritizují Reedovou i Štěpánka především za to, že v některých záležitostech nezastávají názor radnice a hlasují proti většinové ODS. Projevilo se to například v posledních dnech, kdy se začal řešit kritizovaný projekt Opencard.

Ještě dnes bude zastupitelský klub ODS jednat o tom, kdo by mohl oba radní nahradit. Podle neoficiálních informací se mluví o předsedovi kulturního výboru Ondřeji Pechovi a zastupiteli Štěpánu Šlosárovi.

Reedová měla na starosti evropské fondy, zahraniční politiku a protikorupční opatření. Štěpánek se zabýval oblastí životního prostředí, odpady, prosazoval také rozšíření možností pro cyklisty.

 

Právě se děje

Další zprávy