Bém překonal Parkanovou v týdnu, kdy zpívala Bushovi

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
20. 6. 2007 14:24
Nový průzkum obliby politiků zveřejnila agentura STEM
Pavel Bém, whisky s názvem Mount Everest a mediální realita.
Pavel Bém, whisky s názvem Mount Everest a mediální realita. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - "Primátor a horolezec" Pavel Bém (ODS) slaví po zdolání nejvyšší hory světa další úspěch. Je nejpopulárnějším politikem v zemi.

Bém na druhé místo odsunul lidoveckou ministryni obrany Vlastu Parkanovou.

O obou politicích se v poslední době hovořilo spíše v nepolitických souvislostech. Bémovi mohlo k popularitě pomoci zdolání Mount Everestu. Parkanové naopak mohla ublížit její oslavná píseň o americkém radaru, tu 76 % lidí odsoudilo. Průzkum popularity se konal v témže týdnu, ve kterém byl píseň zveřejněna.

18. května 2007, 6:42 nepálského času. Pavel Bém na vrcholu "střechy světa".
18. května 2007, 6:42 nepálského času. Pavel Bém na vrcholu "střechy světa". | Foto: repro Aktuálně.cz
Bém je zpátky v Praze pochlubil se výstupem

"Vzestup od dubna zaznamenali lídři opozice, zejména Jiří Paroubek a Zdeněk Škromach, ale i vládní politici, především Mirek Topolánek a Karel Schwarzenberg. Vicepremiér Jiří Čunek zastavil pokles své popularity," píše se ve zprávě agentury STEM.

Ta se na politické oblíbence ptala na začátku června 1213 respondentů.

Pusťte si píseň Vlasty Parkanové

Na třetí a čtvrté příčce jsou s podobným výsledkem statutární místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka a předseda Strany zelených a místopředseda vlády Martin Bursík. Díky výraznému vzestupu jsou na dalších místech už zmínění sociální demokraté Paroubek a Škromach.

Od posledního šetření, provedeného v dubnu 2007, se u většiny dlouhodobě sledovaných politiků hodnocení zlepšilo. Jedinou osobností, která zaznamenala zřetelný pokles, je Parkanová. Polepšili si i Mirek Topolánek, Karel Schwarzenberg či Cyril Svoboda.

 

Právě se děje

Další zprávy