Ať mě sněmovna vydá policii, vzkázal Škárka online

Kateřina Eliášová
28. 6. 2011 12:10
Bývalý místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka odpovídal na dotazy čtenářů
Foto: Jan Langer

Praha - Sněmovní mandátový a imunitní výbor se začne v úterý odpoledne zabývat žádostí policie o vydání poslanců Víta Bárty (Věci veřejné) a Jaroslava Škárky. Policie chce oba zákonodárce stíhat kvůli podezření z korupce.

Bárta čelí podezření, že se snažil uplatit své tehdejší spolustraníky Škárku a poslankyni Kristýnu Kočí. Škárku zase chtějí policisté stíhat podle všeho proto, že si údajný úplatek na rozdíl od Kočí nechal.

Bárta od počátku tvrdí, že šlo o půjčky. Škárka zase tvrdí, že si peníze nechat nechtěl.

"Souhlasím, aby mě sněmovna vydala. Mé svědomí je čisté a pouze vydání může očistit mé jméno a dokázat, že jsem postupoval správně," řekl v online rozhovoru pro Aktuálně.cz Škárka.

Sněmovní výbor by si měl na zasedání vyžádat policejní spis a určit, na kdy si oba poslance pozve. Kdy bude o jejich případném vydání rozhodovat sněmovna, zatím není jisté. Může to být na mimořádné schůzi plánované na červenec, nebo koncem srpna. Pokud sněmovna jejich vydání neodsouhlasí, policie je stíhat nebude.

Na okolnosti aféry údajného uplácení poslanců jste se ptali aktéra případu, poslance Jaroslava Škárky, který byl od 11:00 hostem online rozhovoru Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy