Thor v druhé lize drtivě vítězí, Iron Man je ale daleko

Kultura Kultura
11. 11. 2013 8:13
Thorovo kladivo vybojovalo 86 milionů dolarů za první víkend v amerických kinech.
Foto: Falcon

Praha - Nemuseli jste být zrovna delfskou věštkyní, abyste uhodli, kdo tento víkend opanuje americká kina. Thor: Temný svět si z více než 3800 sálů odnesl 86 milionů dolarů.

V porovnání s dvoustovkou Avengers a sto sedmdesáti miliony třetího Iron Mana jde sice o nižší ligu, v jejím rámci ale druhý Thor skóruje jako nikdo. Podařilo se o dvacet milionů překonat i otvírák prvního dílu.

Druhé místo překvapivě drží Jackass Presents: Bad Grandpa. S dalšími jedenácti miliony má snímek na kontě celosvětovou stovku, což při rozpočtu 15 milionů musíme označit za jasný úspěch.

Thor: The Dark World Complete B-Roll (2013)
Thor: The Dark World Complete B-Roll (2013)

Ptačí úlet se potvrzuje i jako úlet producentský, rovněž jedenáct milionů je pro druhý víkend CGI animáku proklatě málo, zvlášť když je stále nasazen ve stejném počtu kin jako Thor.

Téměř stejná suma a čtvrtá příčka pro nostalgickou komedii Last Vegas s Michaleem Douglasem, Robertem DeNirem a Morganem Freemanem je naopak zhruba dostačující.

Až pátá je Enderova hra. Deset milionů a celosvětová padesátka druhý víkend po premiéře značí, že rozpočet 110 milionů se bude splácet těžko.

Na dalších místech jsou oscaroví kandidáti Gravitace, Kapitán Phillips a 12 Years a Slave, kteří si své vydělali a nyní už si jen nezávazně přilepšují.

 

Právě se děje

Další zprávy