Carrie, Arnold, Sly? Na Gravitaci jsou všichni krátcí

Kultura Kultura
21. 10. 2013 8:25
Sci-fi Alfonsa Cuaróna si připsala v amerických kinech dalších 31 milionů dolarů.
Foto: Warner Bros.

Praha - Gravitace vyhrála třetí víkend v amerických kinech v řadě, i když tentokrát to není takové terno jako minule. Čelí totiž jen špatně hodnoceným filmům s nevalnou pověstí, takže trvající nezpochybnitelná dominance málokoho překvapí.

Alfonso Cuarón si připsal dalších 31 milionů dolarů od amerických diváků, celkové tržby překročily 280 milionů. Šampaňské ale bouchl spíš jeho syn Jonás, spoluautor scénáře, který může začít i díky úspěchu Gravitace chystat snímek o bájné Atlantidě.

Kapitán Phillips skončil druhý se 17,3 miliony, což je pro počin Paula Greengrasse s Tomem Hanksem v čele adekvátní suma.

Až na třetím místě najdeme premiéru, konkrétně Carrie, která se označuje za horor, ale při jejím sledování by vás to nejspíš nenapadlo. Rovných 17 milionů je pro film s rozpočtem 30 milionů neradostná suma, zvlášť když nevraživá přijetí naznačují pokles zájmu v dalších týdnech.

Na pátém místě bychom našli otvírák Plánu útěku. Setkání Arnieho a Slye předběhla i animovaná trvalka Zataženo, občas trakaře 2. Ne moc vzrušující vězeňsky thriller se s 9,8 miliony nevyškrábal ani na dvoucifernou sumu.

Prohrou týdne jsou však necelé dva miliony pro The Fifth Estate. Životopis Julian Assange nudil na festivalech, urazil předobraz hlavního hrdiny a ani relativně široká distribuce (1700 amerických kin) nezajistila důstojnou sumu. Snímek s Benedictem Cumberbatchem v čele stál až 30 milionů. Tomu se říká problém.

 

Právě se děje

Další zprávy