Pohled do laboratoře: Tady testují zeleninu kvůli zákeřné bakterii

Pohled do laboratoře: Tady testují zeleninu kvůli zákeřné bakterii
Původní podezřelá - salátová okurka - je v tom zřejmě nevinně.
A tak se teď po celé Evropě testuje všemožná zelenina na přítomnost nebezpečné bakterie enterohemoragické Escherichia coli (EHEC).
Nabízíme vám možnost nahlédnout do brněnské Národní referenční laboratoře, kde se některé z testů provádí.
Hygienici doporučují občanům, aby zachovávali hygienické zásady, myli si ruce před každým jídlem a po každém použití toalety.
Foto: Reuters
Reuters Reuters
2. 6. 2011 12:51

Brno - Odborníci zatím nevědí, co způsobuje nákazu, která se projevuje krvácivými průjmy a selháním ledvin.

Původní podezřelá - salátová okurka - je v tom zřejmě nevinně, a tak se teď po celé Evropě testuje všemožná zelenina na přítomnost nebezpečné bakterie enterohemoragické Escherichia coli (EHEC).

Nabízíme vám možnost nahlédnout do brněnské Národní referenční laboratoře, kde se některé z testů provádí.

 

Právě se děje

Další zprávy