Fotky: Tady znají pravdu o našem jídle. Zkoumají potraviny

Fotky: Tady znají pravdu o našem jídle. Zkoumají potraviny
V Praze mezi motolskou nemocnicí a krematoriem....
...sídlí instituce, která hlídá, abychom jedli to, co povolují normy a deklarují výrobci.
Vedoucí pražské laboratoře Martin Kubík ve skladu potravin, které mu dodali inspektoři z celých Čech, druhou laboratoř má inspekce v Brně.
Vše úředně zapečetěno.
Foto: Ludvík Hradilek
Ludvík Hradilek Ludvík Hradilek
7. 9. 2014 13:30
Laboratoř, kde kontrolují čaje z Číny nebo přítomnost pesticidů v potravinách a řeší, zda obsah masa v guláši odpovídá tomu, co uvádí výrobce na obalu.

Praha - Potraviny už netrháme v pralese a nelovíme na savanách, ale kupujeme si je od chemicko-potravinářských koncernů. Abychom to přežili, zřídili jsme si dozor nad jejich kvalitou.

Naše zdraví závisí na kvalitě potravin daleko víc než na kvalitě zdravotnictví.

Již Paracelsus pochopil, že "toliko dávka odlišuje lék od jedu". Zabít nás tedy může všechno. Ideální by bylo nejíst. To má však taky nějaké nedostatky.

Zatímco inspektoráty kvality lékařů ještě nemáme, nad kvalitou potravin bdí několik státních institucí: Veterinární správa, hygienická služba i Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Jak to dělají? Podívejte se v galerii do naposled jmenované instituce.

 

Právě se děje

Další zprávy