Zemřel ekonom a bankéř Jiří Kunert, Unicredit Bank vedl třicet let

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
2. 9. 2024 11:19
Ve věku 71 let dnes náhle zemřel předseda dozorčí rady UniCredit Bank Jiří Kunert, který dříve banku vedl 30 let. Bankovnictví zasvětil celý svůj profesní život. Stál také u zrodu České bankovní asociace.
Jiří Kunert
Jiří Kunert | Foto: Profimedia

"Ztratili jsme osobnost a bankéře s obrovským srdcem, vynikajícího odborníka, který stál u zrodu tuzemského moderního bankovnictví a který více než tři dekády úspěšně rozvíjel naši UniCredit Bank a její předchůdkyni Živnostenskou banku," uvedl jménem představenstva generální ředitel UniCredit Bank Jakub Dusílek. Ten nahradil Kunerta v čele banky v roce 2019. Dozorčí radě bude do doby zvolení nového předsedy předsedat její místopředseda.

Smuteční mše se uskuteční v nejbližším rodinném kruhu. Pietní místo bude zřízeno na centrále UniCredit Bank v Praze.

UniCredit Bank, která patří mezi největší tuzemské banky, činnost zahájila na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku zhruba 700 tisíc klientů.

Druhý díl diskusního pořadu Face to Face, který připravuje IHNED.cz a KPMG Česká republika, k sobě přivedl šéfa UniCredit Bank Jiřího Kunerta a Ericha Čomora, generální ředitel Air Bank. | Video: Karel Tinl, Blahoslav Baťa
 

Právě se děje

Další zprávy