Ústecký soud vyhlásil úpadek společnosti RAF STAVBY, nedostavěla slíbené mosty

ČTK ČTK
7. 10. 2022 19:26
Ústecký soud vyhlásil úpadek společnosti RAF STAVBY, nedostavěla slíbené mosty

Ústecký krajský soud v pátek vyhlásil úpadek společnosti RAF STAVBY s. r. o. (dříve Raeder & Falge s.r.o.). Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Na firmu, která například nedostavěla mosty v Karlovarském kraji, v Chebu a u Kfel, podali 1. srpna návrh na insolvenční řízení věřitelé. Ke konci září se jich přihlásilo přes 140 s pohledávkami za desítky milionů korun. Úpadek není možné řešit jinak než konkurzem, budou o něm hlasovat na schůzi věřitelé, řekla při jednání u soudu na konci září insolvenční soudkyně Iva Černá.

Věřitele dlužníka, kteří dosud nepřihlásili své pohledávky, soud vyzval, aby tak učinili nejpozději do dvou měsíců. Přezkoumání přihlášených pohledávek nařídil na 10. ledna. Konat se bude u litoměřického okresního soudu, kde je velká zasedací místnost. Tam se uskuteční ve stejný den také schůze věřitelů, která rozhodne případně o vyhlášení konkurzu. Soud se podle Černé kloní ke konkurzu. Dlužník žádný návrh na reorganizaci nepodal.

Krajský soud v polovině srpna vyhověl žádosti některých věřitelů a stanovil předběžného insolvenčního správce. Z účetní závěrky za loňský rok vyplývá, že obrat firmy byl přes 900 milionů korun. "S ohledem na velikost dlužníka je na místě, že o konkurzu rozhodne schůze věřitelů, kterou soud svolá," řekl při jednání u soudu insolvenční správce Jakub Mašek. Pohledávky uplatnily státní úřady, banka, přihlásily se firmy s nezaplacenými fakturami. Podmínky pro úpadek byly splněny. Věřitelů je více, prokázaly pohledávky, které jsou více než třicet dnů po splatnosti, a dlužník činnost nevykonává.

 

Právě se děje

Další zprávy