Uber propojí svoje služby s Googlem. Objednat jízdu půjde přímo v mapách

ČTK ČTK
13. 1. 2017 10:11
S novou aktualizací už nebude pro rezervaci ani platbu jízdy s Uberem nutná žádná další aplikace. Postačí pouze aplikace Mapy Google. Aktualizace bude během několika dní dostupná pro operační systémy Android a iOS.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Uber

Praha – Internetová firma Google nově propojila své mapy s poskytovatelem přeprav Uber. S novou aktualizací už nebude pro rezervaci ani platbu jízdy s Uberem nutná žádná další aplikace. Postačí pouze aplikace Mapy Google. Aktualizace bude během několika dní dostupná pro operační systémy Android a iOS. Oznámili to dnes zástupci obou firem.

Pro využití služby stačí synchronizovat už vytvořený Uber účet, případně vytvořit nový přímo v mapách, a zadat platební údaje. Pak si mohou uživatelé vybrat nejbližší vůz, potažmo řidiče, rezervovat jízdu a zaplatit za ni, zjistit si informace o cílové destinaci či sledovat v mapě svůj vůz po celou dobu jízdy.

Loni v březnu Google přidal do svých map záložku přepravních služeb, která uživatelům nabídla nové možnosti pro jednodušší cestování. Možnost využívá několik amerických i celosvětových partnerů.

Google celou záložku přepravních služeb přepracoval a díky tomu je nyní jednodušší najít požadované informace. Když uživatelé mobilní aplikace Mapy Google klepnou na ikonu přepravních služeb, zobrazí se jim mapa s přehledem vozidel lokálně dostupných poskytovatelů přepravních služeb. Po výběru některého z poskytovatelů uživatelé uvidí kompletní seznam možností jízdy daného přepravce a jeho speciální nabídky.

Mapy Google patří k celosvětově nejpoužívanějším mobilním aplikacím, využívá je více než miliarda uživatelů měsíčně. Zhruba jedno z pěti hledání na Googlu se týká geografické polohy či místa. Součástí aplikace Mapy Google je také bezplatná navigace. Jednotlivé oblasti z Map Google si uživatelé mohou stáhnout do svého zařízení pro využití v místech, kde nemají k dispozici připojení k internetu.

 

Právě se děje

Další zprávy