Televize Nova zvýšila příjmy, lepší výsledek hlásí celá CME

ČTK ČTK
30. 7. 2014 10:11
Firma zaznamenala výrazný nárůst příjmů, na kterém se podílelo oživení českého trhu s reklamou.
Logo TV Nova
Logo TV Nova | Foto: TV Nova

Hamilton - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, hospodařila v letošním druhém čtvrtletí s provozním ziskem 22,6 milionu dolarů (464 milionů Kč) po ztrátě 4,6 milionu dolarů před rokem. Firma zaznamenala výrazný nárůst příjmů, na kterém se podílelo oživení českého trhu s reklamou.

Celkové příjmy společnosti ve druhém čtvrtletí stouply téměř o 17 procent na 205 milionů dolarů. V samotné České republice se příjmy zvýšily téměř o dvě pětiny na více než 59 milionů dolarů. Cena akcií CME po zveřejnění výsledků stoupla o sedm procent.

"Naše výsledky demonstrují další výrazné zlepšení finanční pozice podniku a jsou dalším důkazem našeho obratu k lepšímu," uvedl Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CME. Čistá ztráta společnosti nicméně stoupla na 52,5 milionu dolarů z 41,1 milionu před rokem.

Provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) prudce vzrostl na 41,6 milionu dolarů z osmi milionů dolarů ve stejném loňském období. Překonal tak očekávání analytiků, kteří jej podle agentury Reuters odhadovali na necelých 35 milionů dolarů. V České republice se zisk OIBDA zvýšil na 20,7 milionu dolarů z pouhých 933 tisíc dolarů před rokem.

Součástí CME v Česku je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Společnost CME se loni dostala do hlubokých ztrát kvůli odlivu inzerentů v České republice, která je jejím největším trhem. Tento odliv následoval po zvýšení cen reklamy zavedeném bývalým vedením firmy, které tak chtělo kompenzovat útlum na českém trhu s reklamou.

 

Právě se děje

Další zprávy