Samsung Galaxy Note 3: Větší, tenčí a rychlejší

tl
6. 9. 2013 16:35
Nový Galaxy Note láká na velký displej, dotykové pero a záda z falešné kůže.
Foto: hypebeast.com

Společnost Samsung v Berlíně představila kromě chytrých hodinek Galaxy Gear také nový telefon z řady Galaxy Note, která je společně s řadou Galaxy S hlavním trhákem tohoto jihokorejského výrobce.

Nový model Galaxy Note 3 se od svých předchůdců kromě několika novinek a vylepšení nijak radikálně neliší, těšit se tedy znovu můžeme především na obří displej a dotykové pero S Pen.

Tenčí tělo a falešná kůže

Design nového telefonu je velmi podobný jako u Samsungu Galaxy Note II, hrany zařízení jsou ale tentokrát o něco méně zaoblené. Nejzajímavějším prvkem je zadní kryt telefonu, který na první pohled vypadá jako kožený, ve skutečnosti je ale vyroben z plastu. Galaxy Note 3 je o 8,3 milimetru tenčí a o 15 gramů lehčí než jeho předchůdce, a to i přestože má větší displej a silnější výbavu.

Úhlopříčka Super AMOLED displeje povyrostla na 5,7 palce, samozřejmostí je FullHD rozlišení. Displej je kryt ochranným sklem Gorilla Glass 3 a díky zvýšené citlivost ho navíc lze ovládat i v rukavicích.

Galaxy Note 3 bude k dostání ve dvou variantách s odlišným čipsetem. Na našem trhu se objeví verze s čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 800, který je taktován na 2,3 GHz. Druhá varianta bude obsahovat osmijádrový procesor Octa s taktem 1,9 GHz. Obě dvě verze budou obsahovat slušné 3 GB operační paměti. Nevýhodou druhé varianty čipsetu je absence LTE modulu.

Je libo 4K?

Dalším lákadlem telefonu je jeho fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů. Ten je vybaven chytrou stabilizací obrazu, autofokusem a diodovým bleskem. Mezi jeho nejzajímavější schopnosti ale patří možnost natáčení videa ve 4K kvalitě.

Nový Galaxy Note nabízí několik druhů datových technologií. Nechybí zde NFC, Wi-Fi, GPS nebo IR port. Zajímavá je přítomnost řady senzorů, jako je teploměr, gyroskop, akcelerometr a RGB senzor.

Jistými změnami prošlo i dotykové pero S Pen, které nyní působí mnohem elegantněji. Pero má několik funkcí, které by měly značně usnadnit ovládání celého zařízení. Při přiblížení pera k displeji se na obrazovce objeví malé kolečko, na kterém lze vybírat další úkony, jako je vytváření ručně psaných poznámek, otevírání nových oken nebo vyhledávat data v telefonu.

Smartphone Samsung Galaxy Note 3 bude za zatím neznámou cenou k dostání od konce září. Prodávat se budou tři barevné varianty, a to černá, bílá a růžová.

 

Právě se děje

Další zprávy