Příští Playstation zvládne i filmy ve 4K

tl
17. 3. 2013 14:45
PlayStation 4 spustí filmy v nejvyšší kvalitě. Bude mu na ně stačit pevný disk?
Foto: venturebeat.com

I když existenci nové herní konzole PlayStation 4 společnost Sony již potvrdila, o podobě zařízení a veškerých jeho specifikacích zatím příliš nevíme.

Jediným kusem hardwaru, který Sony zatím veřejnosti ukázalo, je nový herní ovladač DualShock, který je vybaven touchpadem a tlačítkem pro rychlé sdílení informací na sociální sítě.

Uvnitř samotné konzole potom nalezneme osmijádrový procesor AMD Jaguar, grafický čip AMD Radeon a 8 GB RAM. Co ale Sony zatím stále nepotvrdilo, je velikost pevného disku, který se v konzoli bude nalézat.

Vzhledem k tomu, že nový PlayStation bude schopen přehrávat filmy ve velmi vysokém rozlišení 4K, jak bylo před nedávnem potvrzeno, měla by být kapacitu disku nastavena opravdu vysoko. Velikost filmů v takové kvalitě se totiž běžně pohybuje okolo 100 GB.

Streamování her vyřeší problémy

Pro řadu herních fanoušků ale může být zklamáním, že rozlišení 4K se týká skutečně pouze filmů a hry pro další generaci konzole budou k dostání v rozlišení nižším.

Nově ale bude možné hry na PlayStationu hrát také prostřednictvím streamovací služby Gaikai, díky které bude na PS 4 možné hrát například hry ze starších verzí konzole, které přímo s PS 4 kompatibilní nebudou.

Nová verze konzole od Sony by se na trhu měla objevit před letošními Vánoci. Do té doby bychom se také měli dočkat vydání další verze Xboxu od Microsoftu, který je největším konkurentem PlayStationu.

 

Právě se děje

Další zprávy