Nová generace ultrabooků bude mít zpoždění

Adam Fiala
2. 3. 2012 2:14
Zdržení výroby nových procesorů Ivy Bridge zpozdí nástup dalších ultrabooků
HP ENVY 14 Spectre
HP ENVY 14 Spectre | Foto: HP

Ultrabooky byly často skloňovaným pojmem na posledním ročníku veletrhu CES v Las Vegas. Všechny výrobky však dosud využívají první generaci speciálních procesorů Intelu s označením Sandy Bridge. Další krok k posunutí možností a výkonu ultrabooků přijde letos. Produkce nových procesorů se však čekala už na jaře, spíš to bude v červnu.

Letos Ivy Bridge, za rok Haswell

Informace vyplývá z rozhovoru Sean Maloneyho, výkonného viceprezidenta společnosti Intel, pro deník Financial Times. Došlo k zdržení ve výrobním procesu nových čipů s označením Ivy Bridge, které mají představovat druhý krok na cestě k ideální podobě ultrabooků. Vývoj ultrabooků má být završen v příštím roce prostřednictvím procesoru Haswell.

Ultrabooky vyrábí HP či Toshiba

Každý výrobce notebooků, který chce získat označení ultrabook, musí splňovat tvrdá omezení, která se týkají jak velikosti a váhy, tak hardwarového vybavení. Spadají tak mezi ně přístroje Toshiba Portege Z830, Lenovo IdeaPad, HP Folio 13, HP Envy 14, Asus Zenbook nebo Acer Aspire S3. Stejní výrobci chystají i další řady ve spojení s Ivy Bridge - Acer Aspire S5 nebo Lenovo IdeaPad Yoga.

 

Právě se děje

Další zprávy