Nokia chystá další mobil s 41Mpx foťákem

tl
7. 6. 2013 16:00
Chystaná Nokia EOS bude mít fotoaparát s obřím rozlišením 41 Mpx a xenonový blesk
Foto: nokioteca.net

Loni Nokia vypustila na trh telefon 808 Pure View, který je se svým 41Mpx fotoaparátem momentálně asi nejlepším fotomobilem na trhu a strčí do kapsy i velkou část kompaktních foťáků.

Model 808 se ale nedočkal nijak výrazného komerčního úspěchu, což je způsobeno především tím, že je dodáván se zastaralým operačním systémem Symbian. Nyní ale Nokia připravuje obdobný telefon s Windows Phone, jehož oficiální představení bychom se měli dočkat během července.

Chystaný model je zatím nazýván kódovým označením Nokia EOS a podle uniklých fotek je jasné, že foťák telefonu bude vybaven stejně velkým čipem jako Nokia 808. Závěrkový objektiv fotoaparátu bude navíc doplněn i o přisvětlovací LED diodu a xenonový blesk.  

O dalších specifikacích telefonu se toho zatím příliš neví, dá se ale předpokládat, že budou obdobné jako u modelu Lumia 925. Podle některých spekulací bychom se mohli těšit na OLED displej s rozlišením 1 280 x 720 pixelů, dvoujádrový procesor, 2 GB operační paměti a samozřejmě Windows Phone 8.

Co vše umí nový telefon s 41Mpx foťákem se dozvíme v červenci, na kdy Nokia chystá předváděcí akci, na které zřejmě uvidíme hned několik nových telefonů z řady Lumia.

 

 

Právě se děje

Další zprávy