Nejstahovanější aplikace: Angry Birds a YouTube

ČTK ČTK
31. 12. 2012 19:25
Spotřebitelé letos strávili při používání aplikací denně v průměru dvě hodiny
Čtvrtá hra pro přenosné přístroje ze světa Angry Birds se odehrává ve vesmíru.
Čtvrtá hra pro přenosné přístroje ze světa Angry Birds se odehrává ve vesmíru. | Foto: Aktuálně.cz

Toronto - Angry Birds, YouTube, Instagram a Facebook opět patří mezi nejstahovanější aplikace v letošním roce. Objevují se však i nové hvězdy díky zvyšující se oblibě chytrých telefonů a tabletů.

Vyplývá to z průzkumu analytické skupiny Flurry, podle níž letos spotřebitelé strávili při používání mobilních aplikací denně v průměru dvě hodiny. Proti loňskému roku je to nárůst o 35 procent a očekává se, že tato doba dále poroste.

Z jednotlivých kategorií spotřebitele nejvíce lákají sociální sítě, média a zábava, úprava fotografií a hry. V obchodu s aplikacemi firmy Apple byl z aplikací zdarma nejstahovanější YouTube a z placených hra Angry Birds.

Velkou oblibu si získaly i některé zcela nové aplikace. Patří mezi ně hra Draw Something (nakreslete něco) pro iPhony od Apple a telefony s operačním systémem Android, která byla uvedena na trh letos v únoru. Ve hře si každý může změřit své schopnosti v kreslení s hráči z celého světa. Za celý rok je hra druhou nejstahovanější aplikací pro přístroje od Applu a s Androidem.

Spotřebitelé také často využívají aplikace potřebné pro běžný denní život, jako rychlé nalezení taxi nebo ubytování v hotelu. Stahují také aplikace pro placení, které činí z chytrých telefonů digitální peněženky, napsala agentura Reuters.

--------------------------------------------------------------------------------

Jak na stahování aplikací?

 

Právě se děje

Další zprávy