Microsoft vyrábí hardware už třicet let

tl
10. 9. 2012 5:59
Microsoft není jenom Windows a Office. Už třicet let vyrábí také hardware
Foto: SLASHGEAR.COM

Pro většinu lidí je společnost Microsoft především softwarovou firmou, která stojí hlavně za takovými produkty, jako je operační systém Windows nebo balíček kancelářských programů Office. Před vydáním tabletu Surface se proto nyní spekuluje, zda má Microsoft dostatek zkušeností s tvorbou hardwaru a zda svůj první tablet nějak technicky nepokazí.

To, jestli bude technické provedení Surface pořádné, se dozvíme až za několik týdnů, nicméně je nutné poznamenat, že s hardwarem Microsoft už nějaké zkušenosti má. Letos totiž jeho hardwarová divize, která se specializuje především na výrobu počítačového příslušenství, oslaví 30. výročí. Kromě toho Microsoft stojí za takovými produkty, jako je úspěšná herní konzole Xbox

První kuličková myš a zlepšená ergonomie  

Divize Microsoft Hardware byla oficiálně založena v roce 1982 a už o rok později se do prodeje dostala její první kuličková myš s dvěma tlačítky, která sloužila jako ovládací zařízení pro první verzi programu Word a byla tak první myší pro PC. Další posun zaznamenalo příslušenství od Microsoftu na počátku devadesátých let, kdy se na trh dostala první ergonomická klávesnice a myš tohoto výrobce.

Po neustálém vylepšování ergonomie klávesnic a dalšího příslušenství přišel Microsoft v roce 1999 se zlomovou optickou myší. Ta sice nebyla úplně první svého druhu, nicméně jako první byla komerčně úspěšná. Dalšími inovacemi pro myši z dílny Microsoftu byla například technologie BlueTrack z roku 2008 nebo myš TouchMouse, která už umí využívat dotykového ovládání.

Microsoft se v oblasti hardwaru sice specializuje především na výrobu počítačového příslušenství, nicméně třicet let zkušeností by mohlo znamenat, že technologické provedení tabletu Surface průšvih nebude.

 

Právě se děje

Další zprávy