Dogz - s psíkem na cestách

Martin Pavlíček, MobilHry.cz
7. 5. 2007 0:00
Chce vaše dítko vlastního psíka? Pořiďte mu Dogz. Ti vám koberec neznečistí!

Video z Dogz najdete zde!

Začínáte-li v přítomnosti roztomilého vrtichvosta reflexivně šišlat, tak si vás hra jistě podmaní. Dogz jsou roztomilí už svým zpracováním, o náplni hry ani nemluvě. Vše začíná návštěvou zverimexu, kde si osvojíte štěňátko. O hafana se pak musíte intenzivně starat, naučit jej poslouchat na jméno, správně reagovat na základní povely a pak už se jen oddáváte společným hrám.

Dogz není "jenom" hrou, Dogz představuje i určitou taktickou výhodu. Každý určitě zná chvíle, kdybyste si šli nejraději pokecat s kámoši nad pivem nebo byli alespoň chvíli sami jenže realita je jiná. 95 % volného času vám zabírá drahá polovička/holka/cokoli ženského pohlaví, která chce být jen a jen s vámi a odmítá vás kamkoli pustit. A právě v tuto dobu poznáte účinnost zbraně skryté pod názvem Dogz. Jednoduše: holky milují roztomilé a mazlivé pejsky a vy zrovna máte jednoho v mobilu. To znamená? Dejte jí mobil, ať si chodí na virtuální vycházky s hafanem, a vy mezitím můžete na reálnou vycházku s kámoši. Ozkoušeno!

Foto: Hratelně.cz

#hodnoceni

Jedná se o předělávku původního titulu z Nintendo DS, již si vzal na triko Gameloft a ukuchtil titul, který je více simulátorem pejskaření než samotnou hrou. Proč? Dogz totiž sází na naprostou volnost. Chcete si jít hrát s frisbee, dát svého miláčka vykoupat nebo s ním třeba korzovat po městě? Jak je libo. Právě proto, že vás hra ničím neomezuje a krom tutoriálu na začátku vás ani nevede za ručičku, se vám nestane, že byste začali pociťovat stereotyp. A pokud snad ano, můžete si za to sami. Vy jste pánem veškerého času a úkonů.

Základem je vybrat si pejska, který vám nejvíc sedne. V Dogz jsou dvě rasy Labrador a Jack Russel, každá v několika různých barvách (flekovatý čoklík, hnědý, černý). Pojmenujete ho a vzápětí vám už běhá po domě. Gameloft vsadil na kouzlo "psí nevinnosti", a tak každý čoklík působí jako anděl s čumákem. Přitom ale čůrá a zanechává exkrementy v každém pokoji. Abyste se naučili svého pejska ovládat, dočkáte se nejdřív několika rad od fešné veterinářky. Postupně odhalujete stále nové a nové možnosti, jež můžete se svým psím miláčkem provádět chodit na výstavy, zúčastňovat se psích olympiád, blbnout s ním ve vodě, přetahovat se o kus drátu a další. Ovládání je složitějšího rázu, resp. nejvíc používáte klávesy, které u jiných her leží ladem. Zvyknout si však není velký problém.

Většina matek doporučuje pro své děti Horsez!

Foto: Hratelně.cz

A teď poučná chvíle: Vytvořili jsme si redakčního chlupáče Ťapku. Fajn hafan. S pravidelnou stolicí. I frisbee donesl, když měl dobrou náladu. Bylo to takové mazlivé zlobidlo, donekonečna jsme ho mohli drbat za ušima, na tlapkách či břiše. To jsme ale nevěděli, že nám při venčení ve městě uteče. Tak dlouho se cukal, až se vodítko přetrhlo a Ťapka doťapkal přímo do čínského bistra. Chudák Z toho vyplývá, že Dogz můžou hrát pouze emocionálně silní jedinci od nás z redakce tedy jen já, protože jsem prý "trošku pomalejší", co se týče chápání. Pche.

Grafika nás upřímně zrovna neoslovila. Pejsek je tak titěrný, že ho kolikrát musíte na displeji hledat, což na přehlednosti rozhodně nepřidává. Nenadchly nás ani animace krmení, napájení či mytí ve srovnání s ostatními Gameloft tituly prostě Dogz kapánek ztrácí. Díky alespoň za kompletní českou lokalizaci. Haf, haf, ňuf, ňuf. Tak tyhle zvuky teď budete z reproduktoru svého mobilu slyšet nejčastěji. Dovolíte-li tedy, aby do vašeho života vstoupil jeden čtyřnohý přítel

2007 Copyright Gameloft. All rights reserved.

Článek vznikl v rámci spolupráce s portálem MobilHry.cz

 

Právě se děje

Další zprávy