Acer představil designového vítěze CloudMobile

Adam Fiala
6. 3. 2012 6:18
Acer připravil nové smartphony s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich
Smartphone značky Acer.
Smartphone značky Acer. | Foto: Aktuálně.cz

Na skončeném veletrhu Mobile World Congress v Barceloně představil Acer nekompletní verzi nového smartphonu CloudMobile. Pozornost poutal už tím, že si o několik týdnů dřív vysloužil cenu za nejlepší design. Zahraniční servery se shodují v tom, že cenu dostal právem. Elegance se pojí s pevnou konstrukcí, zakulacený tvar doplňuje povrch bez tlačítek. Spadá také do kategorie extra tenkých smartphonů, má pouhých deset milimetrů.

Dvoujádrový typ telefonu

Co do výbavy víme, že bude disponovat pouze dvoujdárovým procesorem (na WMC 2012 se představilo několik čtyřjádrových procesorů v LG Optimus 4X HD či HTC One X) s frekvencí 1,5 GHz a RAM s 1GB. Vnitřní paměť nabídne 8 GB úložného prostoru, ale jak název telefonu napovídá, Acer na něm chce demonstrovat hlavně novou cloudovou službu AcerCloud. Ta by měla přinést neomezený prostor.

Android 4.0 do všech telefonů

Další představené modely se z výhody cloudu těšit nemohou, CloudMobile bude prvním. Přesto může zaujmout i telefonní řada Liquid Glow, kterou Acer chystá v trojím barevném provedení - od jemně růžové, přes bílou až po černočernou. Zatímco předchozí mobil počítá s displejem o úhlopříčce 4,3 palců, tyto smartphony nabídnou 3,7 palců. V zadu budou disponovat 5MPix fotoaparátem. Všechny tyto modely Aceru pak počítají s operačním systémem Android 4.0. A protože budou mít Ice Cream Sandwich, server PC Mag se od produktového manažera Wahida Razliho dozvěděl, že Acer chystá nějaké speciální widgety.

 

Právě se děje

Další zprávy