Volkswagen chce v Rusku prorazit díky levným autům

lem
4. 4. 2008 11:00
Volkswagen Polo má stát deset tisíc dolarů

Moskva - Automobilka Volkswagen AG chce do pěti let zvýšit svůj podíl na ruském trhu z 3,2 na 10 procent. Pomůže jí v tom levný Volkswagen Polo, jehož cena nepřekročí deset tisíc dolarů.

"Našim cílem je zvýšit počet prodaných automobilů v Rusku na 280 tisíc ročně," potvrdil nedávno s rozhovory pro Hospodářské noviny generální ředitel Volkswagen Group Rusko Martin Jahn.

V továrně nedaleko města Kaluga se tak již tento rok vyrobí 66 tisíc vozů značek Škoda a Volkswagen.

Volkswagen v Rusku
Autor fotografie: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

V roce 2009 bude zmodernizovaná továrna chrlit 150 tisíc vozů ročně. A kromě držších modelů jako Volkswagen Passat a Škoda Octavia se objeví nové superlevné Volkwagen Polo.

Superlevné lidové vozítko

"Volkswagen za deset tisíc dolarů, to síla," hlásá reklamní leták německé automobilky, které si od ruského trhu hodně slibuje.

Konkurovat tak bude především Ladě a Renaultu, které modely stejné třídy v Rusku zatím úspěšně prodávají. VW Polo, výkonem srovnatelné s Ladou Kalinou či Renaultem Loganem, bude o poznání levnější.

Mluvčí Renaultu Oksana Nazarovova připustila, že Renault si je konkurence vědom. Další plány francouzské automobilky na ruském trhu však nesdělila.

Pro srovnání, Volkswagen Polo se v České republiky prodává za 260 tisíc korun, což je téměř o sto tisíc více než je nově stanovaná cena pro ruský trh.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy