Volkswagen chce prodávat 10 milionů aut ročně

ČTK ČTK
2. 2. 2010 15:49
Volkswagen si stanovil cíle pro příštích osm let. Jsou nemalé
Nejpočetněji obsazenou kategorii malých vozů a nižší střední třídy vyhrál v soutěži Auto roku 2010 v ČR Volkswagen Golf
Nejpočetněji obsazenou kategorii malých vozů a nižší střední třídy vyhrál v soutěži Auto roku 2010 v ČR Volkswagen Golf | Foto: Aktuálně.cz

Frankfurt nad Mohanem - Největší evropská automobilka Volkswagen má v plánu dosáhnout do roku 2018 ročního odbytu deseti milionů vozů.

Společnost, k níž patří i Škoda Auto, to stanovila v dnešní prezentaci svých střednědobých cílů v rámci "Strategie 2018". Ta předpokládá, že firma se do cílového roku stane největším světovým prodejcem vozů.

Střednědobým cílem Volkswagenu na příštích několik let je zvýšit odbyt na osm milionů vozů. Loni celá skupina prodala rekordních 6,29 milionu vozů.

Nejen množství, ale i zisk

Střednědobé cíle Volkswagenu dbají i na ziskovost koncernu. Provozní marže by měla činit nejméně pět procent a hrubá zisková marže má přesahovat osm procent.

Volkswagen má několik důvodů pro své optimistické cíle. Za prvé i vloni, přes krizi, zvýšil celosvětový prodej svých vozů na rekordní maximum, zatímco například dosavadní jedničce Toyotě prodeje klesly o 13 procent. Navíc Toyota se hned zkraje letošního roku musí vypořádat s problémem poruchového plynového pedálu a následného stahování vozů k opravám.

  

 

 

Právě se děje

Další zprávy