Šéfa Coca Coly nahradí Muhtar Kent, dnešní číslo dva

tsc
7. 12. 2007 14:25
Isdell, šéf nápojového giganta, oznámil svůj odchod
Americké společnosti Coca-Cola Co. klesl čistý zisk v posledním čtvrtletí minulého roku na 864 milionů dolarů, když ve stejném období předchozího roku dosáhl 1,2 miliardy.
Americké společnosti Coca-Cola Co. klesl čistý zisk v posledním čtvrtletí minulého roku na 864 milionů dolarů, když ve stejném období předchozího roku dosáhl 1,2 miliardy. | Foto: Reuters

Atlanta - E. Seville Isdell, šéf nápojového giganta, oznámil ve čtvrtek svůj odchod. Ten je naplánován na červenec příštího roku. Ve vedení firmy však hodlá setrvat až do valné hromady společnosti v dubnu 2009. Informovaly o tom New York Times.

Isdell za dobu svého tři a půlletého působení firmu stabilizoval a značně ovlivnil její vývoj.

Úkolem pro jeho nástupce bude zvýšit prodej v severní Americe, kde její obliba podle New York Times  klesá. Společnosti se přitom velmi dobře daří na mezinárodních trzích.

Nečekaná změna

Střídání na čelní pozici se očekávalo, podle Bonnie Herzogové, analytičky Citigroup však přišlo dřív, než se čekalo.

"Pozitivní je, že Muhtar je oproti Isdellovi v dobrém slova smyslu agresivnější a je ochotný nahlížet i mimo zavedené rámce firmy a dělat smysluplná opatření," komentovala Herzogová.

"Cítil jsem, že Muhtar je připraven," řekl Isdell. Oba muži se znají přes dvacet let. Kent v poslední době participoval na významných obchodech společnosti, například na akvizici s výrobcem minerálních vod Glacéau za 4,1 bilionu dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy